Одељењe за библиотечку и архивску делатност
 
Стручна библиотека
Главна делатност стручне библиотеке односи се на прикупљање, набавку и обраду извора информација, набавку књига, часописа и научних база података. Такође, библиотека доприноси стручном усавршавању, едукацији и наставној делатности установе у целини.
На услузи је свим запосленима на ВМА, научним радницима, као и другим заинтересованим корисницима из грађанства, а оснивањем Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране, добија и улогу факултетске библиотеке.
Фонд библиотеке садржи преко 42000 монографских публикација и преко 3500 магистарских, докторских и специјалистичких радова и сваке године се попуни са око 400 нових наслова. Библиотека поседује око 1200 наслова научних часописа из области биомедицине који се могу наћи у папирној форми, микрофилмовани или скенирани на компакт дисковима, а набавка часописа достиже преко 150 наслова на годишњем нивоу.
Библиотека има развијену међубиблиотечку позајмицу са Конгресном библиотеком у Вашингтону, као и са осталим факултетима и медицинским установама. Организује промоције нових онлајн научних база и има дугогодишњу успешну сарадњу са издавачима који се баве биомедицинском публицистиком у земљи и региону.  
 
Архив санитетске службе
Улога библиотеке у библиотерапији
  
Контакт
Начелник Одељења за библиотечку и архивску делатност: прoф. Јасмина Мајкић
Тел: 011 360 87 09
Стручна библиотека: 011 360 87 00
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас