211.jpg

Научни скуп о др Михајилу Мики Марковићу

19.02.2010 | Актуелности

ВМА и Академија медицинских наука Српског лекарског друштва организовали су научни скуп посвећен животу и делу др Михајила Мике Марковића, начелника санитета српске војске, родоначелника санитетске тактике, председника Српског лекарског друштав и Друштва за бригу о народном здрављу.

Детаљније

212.jpg

У сусрет Сретењу: остварени резултати као подстицај за даље успехе

13.02.2010 | Актуелности

Свечаном седницом војног колектива ВМА у нашој установи обележен је 15.фебруар - Дан државности и Дан Војске Србије.

Детаљније

213.jpg

Делегација ВМА у Португалу

09.02.2010 | Актуелности, Међународна сарадња

У оквиру билатералне српско-португалске војномедицинске сарадње делегација ВМА у саставу: генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић и потпуковник др Срђан Старчевић учинила је званичну посету португалским војним болницама у периоду од 19.до 29.јануара 2010.године.

Детаљније

337.jpg

Хор Mосковске патријаршије „Православни појци“ у ВМА

08.02.2010 | Актуелности

Поводом предстојеће крсне славе Његове Светости Патријарха српског господина Павла, Хор Mосковске патријаршије „Православни појци“ који борави у Србији са благословом патријаха московског и целе Русије господина Кирила, одржао је концерт за запослене у ВМА.

Детаљније

214.jpg

ВМА У 2009.ГОДИНИ: ОСТВАРЕНИ РЕЗУЛТАТИ И ЗАДАЦИ ПРЕД НАМА

08.02.2010 | Актуелности

Значајно повећање броја извршених медицинских услуга за 10-20%, технолошка обнова, почетак рада Високе школе ВМА, акредитација академских специјализација и докторских студија, препознавање научноистраживачког потенцијала, акредитација лабораторија и ресертификација ISO стандарда, признања и похвале за успешно здравствено збрињавање учесника Универзијаде 2009, учешће хируршког тима ВМА у мировној мисији УН у Чаду, интензивна међународна војномедицинска сарадња као и сарадња са Српском православном црквом обележили су рад ВМА у протеклој години-истакао је генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић отварајући годишњу анализу функционалне способности ВМА.

Детаљније

215.jpg

Стручњаци ВМА као признати рецензенти у међународним часописима

08.02.2010 | Актуелности, Међународна сарадња

Начелник Института за научне информације ВМА, војни службеник проф. др Силва Добрић, добила је признање као врхунски рецензент (Top Reviewer) истакнутог међународног научног часописа Environmental Toxicology and Pharmacology за 2009. годину.

Детаљније

338.jpg

Медицинска документација у физикалној медицини и рехабилитацији

07.02.2010 | Актуелности

У организацији Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију ВМА у сали Наставно-научног већа ВМА ће се у петак 10.априла са почетком у 11 часова одржати семинар континуиране медицинске едукације са темом „О медицинској документацији у физикалној медицини и рехабилитацији.“

Детаљније

339.jpg

Сарадња ВМА са бањско-климатским лечилиштима у Србији

07.02.2010 | Актуелности

Војномедицинска академија интензивира je сарадњу са бањско-клиничким лечилиштима у Србији у области лечења, превенције и рехабилитационог третмана из различитих области медицине.

Детаљније

340.jpg

Регионална медицинска сарадња: делегација Клиничког центра Сарајево у ВМА

07.02.2010 | Актуелности, Међународна сарадња

Начелник ВМА, генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић и државни секретар за војно здравство др Зоран Весић са сарадницима примили су данас у ВМА делегацију Клиничког центра Сарајево.

Детаљније

341.jpg

Нова опрема у Клиници за урологију

07.02.2010 | Актуелности

Нова метода ласерског разбијања камена у бубрегу и мокраћном систему уведена је у рутинску примену у ВМА инсталирањем висококвалитетног савременог ласерског апарата.

Детаљније

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас