Клиника за стоматологију
Клиника за стоматологију бави се превенцијом, дијагностиком и терапијом болести чврстих зубних ткива, ендодонцијума и периодонцијума, протетском рехабилитацијом, имплантолошким збрињавањем и оралнохируршким интервенцијама.
 
У клиници су доступне комплетне услуге из свих области савремене стоматолошке праксе кроз седам одељења: Одељење за болести зуба, ендодонцију, пародонтологију и оралну медицину, Одељење за стоматолошки клиничку протетику, Одељење за имплантологију, Одељење за оралну хирургију, Одељење за зубну технику, Одељење за дечју и превентивну стоматологију и Одељење за ортопедију вилица.
 
Одељење за болести зуба, ендодонцију, пародонтологију и оралну медицину пружа све врсте услуга од рестауративно-естетских и ендодонтских третмана, укључујући избељивање девитализованих зуба, до савремених хируршких процедура из области пародонтологије и пружања услуга пунолетним особама са посебним потребама у општој анестезији, као и санацију обољења меких ткива усне дупље.
У Одељењу за стоматолошку протетику израђују се све врсте фиксних и мобилних надокнада, а посебан квалитет у стручном раду представља збрињавање различитих облика стечених и урођених аномалија зуба и вилица.
Одељење за имплантологију задужено је за уградњу имплантата и протетску рехабилитацију поред уобичајене стоматолошке казуистике и у склопу деформитета лица и вилица.
У Одељењу за оралну хирургију изводе се све познате оперативне методе из области оралне хирургије.
У Одељењу зубне технике се технички израђују све врсте вештачких стоматолошких надокнада, као и ортодонтски апарати за отклањање поремећаја орофацијалног система.
Стручни тим Одељења за дечју и превентивну стоматологију бави се превенцијом, раном дијагностиком и терапијом оралних обољења код деце до 18. године.
Делокруг рада Одељења за ортопедију вилица обухвата рано откривање и превенцију скелетних и дентоалвеоларних аномалија лица и вилица, као и терапију пацијената са урођеним и развојним скелетним и дентоалвеоларним деформитетима.
 
За војне осигуранике и цивилна лица са упутом, Кабинет за стоматологију је отворен сваког радног дана од 07.30 до 15.00 часова. За цивилна лица која преглед обављају на сопствени захтев и сама сносе трошкове лечења, кабинет ради од понедељка до четвртка од 15.30 до 19.30 часова.
 
Контакт
Централа ВМА: 011 266 11 22, 266 27 55
Начелник Клинике: пуковник проф. др Зоран Лазић
Број кабинета начелника Клинике: 011 266 25 01
Администратор Клинике:  011 360 84 42

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас