Група хируршких клиника
начелник Групе хируршких клиника: пуковник проф. др Бобан Ђорђевић

Клиника за општу хирургију

На Клиници за општу хирургију се годишње изведе око 3000 савремених хируршких процедура на једњаку, желуцу, танком и дебелом цреву, дојци и штитастој жлезди.

Клиника за васкуларну и ендоваскуларну хирургију

На Клиници за васкуларну и ендоваскуларну хирургију спроводе се најсложеније интервенције на васкуларном систему, укључујући каротидне ендартеректомије, отворене реконструкције анеуризми абдоминалне аорте, тромбозе шупље вене, хируршко лечење тумора ретроперитонеума, бубрега и надбубрега.

Клиника за ортопедску хирургију и трауматологију

Клиника за ортопедску хирургију и трауматологију бави се лечењем повреда коштано-зглобног система и њихових компликација, као и хируршким лечењем деформитета, дегенеративних и реуматских обољења, тумора и других патолошких стања коштано-зглобног система.

Клиника за неурохирургију

Основни задатак Клинике за неурохирургију је збрињавање свих неурохируршких обољења и повреда у интракранијалном простору, кичменом стубу и на периферним нервима.

Клиника за пластичну хирургију и опекотине

Клиника за пластичну хирургију и опекотине се бави целокупном проблематиком у свим доменима пластичне хирургије.

Клиника за кардиохирургију

Клиника за кардиохирургију се бави дијагностиком и хируршким лечењем болести срца, перикарда и грудне аорте.

Клиника за грудну и кардијалну хирургију

Грудна или торакална хирургија подразумева хируршко лечење обољења плућа, плућне марамице, великих ваздушних путева, дијафрагме, медијастинума, зида грудног коша, горњег торакалног отвора, повреде грудног коша и торакоабдоминалне повреде. Доминантна патологија се односи на карцином плућа.

Клиника за урологију

Клиника за урологију ВМА се бави дијагностиковањем и хируршким и конзервативним лечењем обољења бубрега, мокраћних путева, простате и полних органа.

Клиника за максилофацијалну хирургију

Клиника за максилофацијалну хирургију бави се дијагностиковањем и лечењем најтежих обољења лица и врата.

Клиника за оториноларингологију

Клиника за оториноларингологију ВМА бави се дијагнoстиком, хируршким и конзервативним лечењем свих патолошких стања везаних за област ува, носа и грла.

Клиника за очне болести

На Клиници за очне болести, поред специјалистичких прегледа, могуће је обавити широк спектар дијагностичких процедура неопходних за правовремено постављање дијагнозе, избор или процену ефикасности терапије.

Операциони блок са централном стерилизацијом

У склопу Операционог блока ВМА функционише 20 операционих сала, од којих је 16 у Главном операционом блоку, а по две сале су у Центру за хитну помоћ и Клиници за пластичну и реконструктивну хирургију и опекотине.

Клиника за анестезиологију и интензивну терапију

Клиника за анестезиологију и интензивну терапију бави се свим врстама анестезије као и интензивним лечењем најтежих категорија критично оболелих и повређених (траума, сепса, панкреатитис, крварење, шок различите етиологије).

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас