Клиника за пластичну хирургију и опекотине
Клиника за пластичну хирургију и опекотине се бави целокупном проблематиком у свим доменима пластичне хирургије. Захваљујући модерној опремљености могуће је обавити најсложеније операције из свих области реконструктивне хирургије и лечења опекотина.
Клинику чине Одељење за пластичну хирургију са 29 постеља и Одељење за опекотине са 26 постеља. Одељење за опекотине у свом саставу има две операционе сале, две собе за интензивну негу и два превијалишта са кадама за хидротерапију. Клиника располаже и једном операционом салом у Операционом блоку ВМА са варијабилним бројем постеља у Хируршкој интензивној нези.
 
Историјат
Клиника за пластичну хирургију настала је 1945. године уз стручну подршку британских пластичних хирурга, сарадника Сер Харолда Гилиса, једног од светских стручњака у овој области. Оснивач и први начелник био је професор Винко Арнери, један од водећих светских хирурга пластичара свог времена и аутор великог броја радова, књига и оригиналних оперативних метода по којима је Клиника постала препознатљива у целом свету.
 
За војне осигуранике и цивилна лица са упутом, Кабинет за пластичну хирургију и опекотине је отворен сваког радног дана од 07.30 до 15.00 часова. За цивилна лица која преглед обављају на сопствени захтев и сама сносе трошкове лечења, кабинет ради од понедељка до четвртка од 15.30 до 19.30 часова.
 
Контакт
Централа ВМА: 011 266 11 22, 266 27 55
Начелник клинике: пуковник професор др Ненад Степић
Број кабинета начелника Клинике: 011 266 33 72
Администратор Клинике: 011 360 90 31

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас