Emerih Lindenmajer.jpg

"Емерих Линденмајер - живот и дело"

12. 02. 2014

Представљање књиге групе аутора "Др Емерих Линденмајер - живот и дело", поводом обележавања 175 година од оснивања српског цивилног и војног санитета и 80 година од оснивања Стоматолошке секције Српског лекарског друштва, одржано је 11. фебруара 2014. године у просторијама Скупштине општине Врачар у Његошевој 77, у организацији Скупштине општине Врачар, Дома здравља Врачар и Секција за историју медицине Српског лекарског друштва.
О значају овог дела говорили су начелник Војномедицинске академије бригадани генерал проф. др Маријан Новаковић и председник Секције за историју медицине Српског лекарског друштва проф. др Брана Димитријевић. Модератор је била директорка Дома здравља Врачар др Снежана Стевановић.
Начелник ВМА Новаковић рекао је да је др Линденмајер велико име у српској медицини који се цео свој радни век трудио да допринесе развоју санитетске службе у тадашњој кнежевини, као и да се нада да ће овај зборник радова бити подстицај генерацијама будућих лекара да својој професији приступе са озбиљношћу и трудом, као што је то чинио др Линденмајер.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас