294.jpg

Делегација ФИСУ у ВМА

30. 06. 2009

Београд, 30. јун - Представници медицинских комитета Међународне асоцијације универзитетских спортова (ФИСУ) из 16 земаља света које је предводио др Лоренс Доналд Ринк, председник Светске универзитетске медицинске комисије, посетили су Војномедицинску академију.
Том приликом др Ринк изразио је задовољство и честитао руководству и свим припадницима ВМА на уложеним напорима у организацији медицинског збрињавања Универзијаде 2009.
- Изузетно смо задовољни оствaреном сарадњом са ВМА и њеним могућностима. Честитам Вам на изврсној организацији, високим стандардима и исказаном професионализму на овом важном задатку, у интересу спорта и младости - рекао је др Ринк.
Начелник ВМА, генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић захвалио је др Ринку на изнетим оценама и нагласио да је за све запослене у ВМА медицинско збрињавање највећег светског спортског такмичења младих велика част, одговорност, али и изазов у организационом и професионалном смислу који са поносом извршавамо афирмишући српску медицину и њен допринос младости и спорту, а самим тим и будућности човечанства.
- Нека ово буде прилика и за успостављање даље сарадње ВМА са медицинским установама из којих долазите широм света– будимо сви амбасадори здравља и сарађујмо у мисији његовог очувања и унапређења - рекао је генерал Јевтић.
Најодговорнији представници ВМА упознали су представнике ФИСУ са радом и достигнућима ВМА и њиховим ангажманом у оквиру Универзијаде 2009. Гости из ФИСУ посетили су потом и Центар хитне помоћи ВМА.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас