330.jpg

Делегација Клиничког центра Бања Лука у посети ВМА

23. 04. 2009

Београд, 23. април - У радној посети ВМА боравила је делегација Клиничког центра Бања Лука коју је предводио директор проф.др Мирко Станетић са најближим сарадницима.  „Добродошли у ВМА, кућу здравља која је отворена и доступна за сарадњу свим пољима лечења, образовања и научноистраживачког рада.“-рекао је поздрављајући госте начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић.
Током посете делегација Клиничког центра Бања Лука упозната је са организационом структуром и функционисањем ВМА,  могућностима  у областима дијагностике и лечења, као и са научноистраживачким и образовним потенцијалом  установе, а  разговарано је и o могућностима даљег унапређења сарадње две институције. Гости из Бања Луке исказали су посебно интересовање за сарадњу у областима трансплантационе хирургије, збрињавања опекотина, ургентне и клиничке токсикологије и истакли неопходност сарадње у области различитих форми едукација и учешћа стручњака ВМА у наставном процесу.  Чланови делегације Клиничког центра Бања Лука су током посете обишли и неке организацијске целине ВМА: Центар хитне помоћи, Клинику за ургентну токсикологију и Клнику за анестезиологију и реанимацију.
Захваљујући на срдачном пријему и конструктивном разговору директор КЦ Бања Лука, проф.др Мирко Станетић, нагласио је  следеће:„ Војномедицинска академија је институција која ужива велики углед и велико поверење у народу Републике Српске, који Вам никад неће заборавити несебичну стручну помоћ у тешким ратним временима, али и спремност да своја знања и умећа увек поделите са другима, што високо вреднују и посебно цене лекари Републике Српске. Поносимо се што смо данас у ВМА – установи која је неприкосновени лидер на Балкану не само у медицини, већ и  у организацији, идејама, визијама. Хвала на братском пријему!
На крају посете, начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић уручио је  директору КЦ Бања Лука плакету ВМА и том приликом. истакао: „Нека ово наше знамење краси Вашу институцију и нека буде залог наставка и сталног унапређења  сарадње која је започета у тешким временима, издржала је сва искушења и има само један смер: напред, у служби здравља народа! 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас