NG Ohajo.jpg

Делегација НГ Охаја у посети ВМА

07. 09. 2012

Делегација Националне гарде Охаја, предвођена бригадним генералом Маријом Кели командантом специјалних снага, у оквиру званичне посете Министарству одбране Републике Србије, посетила је 7. септембра 2012. године Војномедицинску академију.
Делегацију су дочекали начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић, декан Медицинског факултета ВМА бригадни генерал проф. др Миодраг Чолић, академик, начелник Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА пуковник проф. др Предраг Ромић, начелник Одељења за стратегијске анализе и безбедносне интеграције пуковник др Катарина Штрбац и мајор Зоран Радомировић.
Током посете делегацији су представљени програми школовања на Универзитету одбране, Медицинском факултету ВМА, као и капацитети, начини едукације и усавршавања на ВМА и при Тренинг центру санитетске службе.
Циљ званичне посете делегације из САД била је размена искустава у области ангажовања жена у професионалној војсци како би се унапредили услови и механизми за њихово ефикасно укључивање у све мисије и задатке Војске Србије.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас