311.jpg

Делегација Санитетске службе БиХ посетила ВМА

27. 05. 2009

Београд, 27. мај - У оквиру планиране билатералне војномедицинске сарадње, делегација санитетске службе Босне и Херцеговине са начелником, бригадиром др Снежаном Марић на челу, боравила је данас у радној посети ВМА.
Колегама из БиХ добродошлицу је пожелео начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић са сарадницима.
„Ми смо у ВМА свесни значаја међународне, а посебно регионалне сарадње у интересу унапређења здравља и спремни смо да у оквиру сарадње министарстава одбране две земље дефинишемо конкретне садржаје у областима лечења, едукације и научноистраживачких пројеката од заједничког значаја“ нагласио је том приликом генерал Јевтић.
Представници руководства ВМА упознали су госте из БиХ са радом, функционисањем и најзначајнијим резултатима рада ВМА, организацијом научноистраживачке и образовне делатности и службе лечења, а презентоване су и могућности Школског центра ветеринарске службе. Представници санитетске службе БиХ обишли су потом и Центар хитне помоћи ВМА, Центар за дневну хирургију, Клинику за ургентну интерну медицину и Клинику за анестезиологију и интензивну терапију. Договорен је наставак даљих разговора у интересу сарадње у области едукације и научноистраживачких пројеката, као и евентуалне сарадње у медицинском збрињавању и лечењу припадника санитетских снага. Неопходни предуслови за имплементацију договора створиће се након потписивања споразума о сарадњи Министарстава одбране Србије и БиХ.       
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас