Azerbejdzan.jpg

Делегација ВМА у посети војном здравству Азербејџана

03. 11. 2016

Заменик начелника ВМА пуковник проф. др Драган Динчић и декан Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду пуковник проф. др Небојша Јовић боравили су у посети Управи за војно здравство Републике Азербејџан.
Састанак радне групе ВМА са начелником санитета Војске Републике Азербејџана генерал-мајором Натигом Алијевим (Natig Aliyev), организован је у оквиру плана билатералне војне сарадње са циљем упознавања капацитета санитетске службе двеју земаља. Генерал-мајор Алијев представио је гостима организацију војног здравства, а поред разговора о размени стручног кадра и усавршавања специјалиста различитих профила, организован је и обилазак Главне војне болнице. Проф. др Динчић и проф. др Јовић упознали су домаћине са структуром и организацијом рада Војномедицинске академије и нивоима едукације на Медицинском факултету ВМА, док је генерал-мајор Алијев изразио интересовање за школовање њихових лекара на основним студијама медицине при Универзитету одбране у Београду.
У оквиру службене посете делегати ВМА одржали су и састанак са деканом Медицинског факултета санитетске службе Азербејџана пуковником Фиридуном Набијевим (Firidun Nabiyev). Имали су прилику да се упознају са организацијом студија, а теме разговора односиле су се на будућу стручну сарадњу и могућност похађања курсева на Медицинском факултету ВМА за припаднике војног санитета Азербејџана.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас