03042015_1.jpg

Делегација војног санитета у Немачкој

30. 03. 2015

Делегација војног здравства Министарства одбране Републике Србије, коју је предводио начелник Групе хируршких клиника Сектора за лечење Војномедицинске академије пуковник проф. др Небојша Јовић посетила је Управу санитетске службе Бундесвера у Кобленцу у Савезној Републици Немачкој у периоду од 16. до 19. марта 2015. године. Српску делегацију примио је заменик начелника Управе санитетске службе пуковник Фон Услар.
Теме разговора биле су обука и заједничко учешће српских и немачких војних лекара у мировним мисијама, као и досадашња искуства обе стране у учешћу у операцијама подршке миру, школовање војних лекара, сарадња Националног центра за контролу тровања ВМА и Института за фармакологију и токсикологију Бундесвера у Минхену и сл.
Закључено је да је сарадња две санитетске службе у последњих пар година интензивирана и да је само у 2015. години предвиђено седам активности. У наредном периоду радиће се на обуци за учешће у мировним операцијама, размени немачких студената медицине са кадетима Медицинског факултета ВМА, размени специјализаната у војним болницама Министарства одбране и Војске Србије и Бундесвера, интензивирању сарадње у области токсикологије, као и на осталим модалитетима сарадње од заједничког интереса.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас