Euromelanom 2017.jpg

Дерматолошки прегледи у оквиру кампање Еуромеланом

10. 04. 2017

Бесплатни прегледи младежа и других пигментних промена за грађане у оквиру паневропске кампање за превенцију рака коже "Еуромеланом 2017" биће организовани у 27 градова широм Србије. У превентивној кампањи која се одржава сваке године учествоваће и лекари Војномедицинске академије на челу са начелницом Клинике за кожне и полне болести ВМА проф. др Лидијом Кандолф Секуловић, која је уједно и национални координатор кампање.
Сви заинтересовани грађани могу да се пријаве за преглед од 10. до 30. априла 2017. године попуњавањем упитника о степену ризика за настанак рака коже на интернет страници www.euromelanoma.org/serbia. Пријављивање за преглед путем бесплатне телефонске линије 0800 222 888 биће омогућено од 3. до 5. маја 2017. године у периоду од 8.00 до 20.00 часова.
Заказани скрининг прегледи биће обављени у понедељак, 8. маја 2017. године у дерматолошким установама широм Србије, а списак установа које учествују доступан је на интернет страници www.euromelanoma.org/serbia.
Овогодишња кампања превенције рака коже одржава се под слоганом "Имате само једну кожу", а има за циљ повећање свести грађана о могућим ризицима претераног излагања сунцу. Предност у заказивању дата је грађанима са повишеним ризиком за настанак рака коже, а током кампање наставиће се рад на иницијативи за забрану коришћења соларијума за особе млађе од 18 година и активностима за проширење могућности лечења метастатског меланома.
Кампању организује Удружење дерматовенеролога Србије у сарадњи са Euromelanoma Europe, Европским удружењем за дерматолошку онкологију, Интерсекцијским одбором за меланом Српског лекарског друштва, а под покровитељством Европске академије за дерматологију и венерологију и Министарства здравља Републике Србије.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас