Dan vma 2014 1.JPG

Додељена признања и захвалнице поводом јубилеја ВМА

03. 03. 2014

Свечаним скупом у Војномедицинској академији, на коме су додељена признања и захвалнице запосленима у тој установи и сарадницима, обележен је дан и 170 година постојања ВМА.
Присутнима се обратио начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић који је том приликом рекао:
- Медицина је хумана наука и нема те технологије која може да замени људски фактор. Јер велики људи су обележили Војномедицинску академију. Без њих би ВМА била још само једна болница. Зато ћемо наставити да улажемо у образовање и усавршавање.
На свечаности су прочитана имена нових доктора наука, који су своју докторску тезу одбранили током прошле године. То су пуковник асистент др сц. мед. Владо Цвијановић, потпуковници асистенти др сц. мед. Милорад Миливојевић и др сц. мед. Мирко Ресан, те асистенти др сц. мед. Александра Вукомановић и др сц. мед. Љубиша Ристић.
Ове године је за најбољу организациону јединицу ВМА проглашена Клиника за анестезиологију и интензивну терапију.
Добитници овогодишњих медаља "др Владан Ђорђевић", које се шести пут заредом додељују најбољим војним и цивилним хирурзима, су генерал-мајор у пензији академик проф. др Антоније Шкокљев и проф. др Мирослав Милићевић.
Проглашени су аутор и рецензент године "Војносанитетског прегледа". Аутор године је проф. др Зоран Славковић, начелник Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА, а рецензент године је проф. др Бранка Николић, начелник Одељења конзервативне гинекологије Гинеколошко-акушерске клинике "Народни фронт" у Београду.
Уручене су захвалнице новинарима Ани Стаменковић са Радио-телевизије Србије, Ивани Вучићевић са Телевизије Студио Б, Данијели Давидов-Кесар из дневног листа "Политика" и Маријани Васиљевић из "Вечерњих новости". За успешну пословну сарадњу захвалнице су добиле фирме "Gosper", "Adoc", "Farmalogist", "Pharmaswiss", "Phoenix Pharma" i "Aptus".
Пре свечаности, начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић уприличио је традиционални пријем за бивше начелнике ВМА којем су присуствовали генерал-мајор проф. др Михаило Ђукнић, генерал-потпуковник проф. др Ацо Јовичић, генерал-мајор проф. др Момчило Крговић, генерал-мајор доц. др Зоран Станковић и генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, ректор Универзитета одбране, а представници Управе ВМА положили су и венац на спомен плочу испред улаза у зграду Војномедицинске академије.
Централна прослава поводом јубилеја ВМА биће уприличена вечерас свечаном академијом у Дому Гарде у Топчидеру.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас