1402.jpg

Египатски министар здравља посетио ВМА

09. 05. 2012

Делегација Министарства здравља Арапске Републике Египат, предвођена министром др Фаудом Елнававијем, а која борави у званичној посети Министарству здравља Републике Србије, посетила је 9. маја 2012. године Војномедицинску академију. 
 
Начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић рекао је да је посета египатске здравствене делегација на највишем нивоу Војномедицинској академији потврда и подстицај досадашњој војномедицинској сарадњи две земље, као и сарадњи у области здравства уопште. Истакао је да сеунапређењем међународне медицинске сарадње стварају драгоцени контакти и прилика за размену најновијих светских знања и достигнућа, без чега нема квалитетне здравствене услуге. Нагласио је да Министарство одбране Републике Србије, у чијем саставу је Војномедицинска академија, има добру сарадњу у области војне медицине са Египтом, захваљујући чему је, између осталог, реализовано и усавршавање за египатске медицинске сестре на Клиници за физикалну медицину у рехабилитацију ВМА у јуну прошле године. 
 
Министар Елнавави рекао је да је ово одлична прилика да се упознају са широким спектром делатности из области лечења, образовања и научноистраживачког рада који се реализује на ВМА, као и то да је ова војна болница позната и поштована у Египту. 
 
У даљем току посете египатској делегацији организиван је обилазак ВМА, како би се уверила у капацитете и организацију рада ове војне болнице.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас