374.jpg

ФоНет: КАДРОВИ НАЈВЕЋИ КВАЛИТЕТ ВМА

11. 01. 2009

Београд, 11. јануар - На Војномедицинској академији (ВМА) прошле године обављено је 450.000 прегледа, болнички лечено око 38.000 пацијената и урађено више од 20.000 операција, изјавио је начелник ВМА генерал-мајор, проф. др Миодраг Јевтић у интервјуу ФоНету и оценио да је рад ове угледне медицинске установе од националног значаја увелико препознат на међународном плану. Напомињући да се на ВМА лече и многи болесници из некадашњих југословенских република, као и других земаља, Јевтић је прецизирао да се у овој медицинској установи обављају неки од најсложенијих оперативних захвата у свету, као што је трансплантација јетре.
Јевтић је нагласио да велики број болесника долази и са Косова и Метохије и истакао да за лекаре ВМА националност или вера пацијената немају важност, већ само шта је потребно урадити у медицинском смислу. 
Као илустрацију, Јевтић помиње да је пре неколико месеци оперисао Албанца из Приштине, који је дошао, упркос сугерисању синова да у Београду може да му се деси нешто лоше. 
Овај пацијент је свој живот и свој велики проблем - операцију анеуризме аорте, која је у народу позната као "бомба у трбуху", поверио нама и захват је успешно прошао, рекао је Јевтић.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас