ORL.jpg

Гломус тумори главе и врата

01. 04. 2013

Стручни скуп оториноларинголошке секције Српског лекарског друштва у организацији Клинике за оториноларингологију ВМА под називом "Гломус тумори главе и врата" одржан је на Војномедицинској академији.
Начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић, приликом уводног обраћања, нагласио је значај мултидисциплинарног приступа који нарочито долази до изражаја при дијагностици и лечењу ових ретких обољења. Блиска сарадња различитих специјалистичких грана неопходна је почев од дијагностике до хируршког, односно лечења медикаментима и радиотерапијом.
Начелник Клинике за оториноларингологију ВМА пуковник др Душан Бијелић најавио је стручни део састанка у оквиру којег су одржана предавања о туморима темпоралне кости и врата који се појављују ретко - један на милион становника, али их одликује експанзиван и деструктиван раст. Најчешће се појављују код жена између пете и шесте деценије живота.
Током предавања која су одржали начелник Клинике за максилофацијалну хирургију ВМА проф. др Србољуб Стошић, потпуковник др Миланко Милојевић из Клинике за ОРЛ ВМА, мајор др Александар Јовановски и мајор др Властимир Маринковић из Института за радиологију ВМА, присутни су имали прилику да поред теоријског дела виде и приказе случајева из праксе.
 
Београд, 1. април 2013. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас