FO 012016.jpg

Годишња анализа рада ВМА за 2015. годину

28. 01. 2016

На редовној годишњој анализи функционалне способности Војномедицинске академије, која је одржана 27. јануара 2016. године, детаљно су представљени резултати рада установе, анализирани проблеми у раду и разматрани планови за текућу годину.
Заменик начелника ВМА пуковник проф. др Драган Динчић рекао је да је Војномедицинска академија, која ускоро обележава 172 године постојања, једно од највреднијих наслеђа старе Југославије јер су темељи данашње организације тада постављени. Чињеницу да и у сложена времена ВМА успева да одговори на постављене задатке приписао је припадности Војсци Србије, посвећености раду и доброј организацији посла.
Као један од најзначајнијих догађаја из прошле године издвојио је промоцију прве класе санитетских потпоручника који су успешно завршили шестогодишње студирање на Медицинском факултету ВМА Универзитета одбране у Београду. Такође је рекао да без улагања у школовање и усавршавање наших лекара у земљи и иностранству, као и обезбеђења бољих услова за рад средњег медицинског особља неће бити побољшан квалитет здравствене услуге. Нагласио је да је ВМА примарно ту за војне осигуранике јер је део Министарства одбране и једина референтна здравствена установа терцијалног нивоа за припаднике Војске Србије, али да без икакве разлике лечи и цивилне осигуранике на основу потписаног уговора са Републичким фондом за здравствено осигурање. Рекао је да, уз велики ентузијазам запослених на ВМА, подршку надлежних институција и посвећеност руководства ВМА да се бори са проблемима који муче све у здравственом систему, не сумња да ће ова кућа и убудуће сачувати добру репутацију која је прати и обавезује.
Годишњој анализи ВМА присуствовали су в.д. помоћника министра одбране за буџет и финансије Радмила Јагодић, заступник помоћника министра за политику одбране генерал-мајор Слађан Ђорђевић, заступник начелника Управе за војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић, начелник Управе за кадрове Сектора за људске ресурсе бригадни генерал Драгослав Лацковић, начелник кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Радовић, начелник Управе за буџет и финансије пуковник др Саша Трандафиловић, начелник Управе за логистику (Ј-4) бригадни генерал Жељко Нинковић, директор Фонда СОВО мр Драгиша Дабетић, представници Министарства одбране и Војске Србије. У отвореној дискусији о актуелним проблемима у раду учесници састанка сложили су се да они могу бити превазиђени само заједничким напорима и јединственим приступом њиховом решавању.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас