Anesteziolozi SLD.jpg

Годишњи састанак анестезиолога на ВМА

12. 12. 2016

Састанак Секције за анестезиологију, интензивно лечење и терапију бола Српског лекарског друштва у организацији Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА одржан је на Војномедицинској академији.
Низ предавања из области интраоперативне механичке вентилације и Low Flow анестезије поред анестезиолога Војномедицинске академије, одржали су проф. др Christian Hönemann, шеф Клинике за анестезиологију и интензивну медицину болнице Света Марија у Вехти, Немачка и његова сарадница др Marie-Luise Rübsam.
Учесници традиционалног годишњег састанка имали су прилику да чују најновија сазнања из области примене инхалационе анестезије ниског протока гасова, коју у односу на традиционалну одликују предности попут ефикасности и економичности, али и еколошки бенефити. Предавања су обухватила и стратегију рекрутмент маневра (повећања притиска у дисајним путевима), нова истраживања примене антибиотика код критично оболелих пацијената, као и кардиопротекцију - превенцију ћелијског оштећења срчаног мишића употребом волатилних анестетика. Два предавања била су посвећена и клиничким приказима случаја из медицинске праксе анестезиологије ВМА.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас