Hirurzi VMA na medjunarodnom sastanku.jpg

Хирурзи ВМА на међународном састанку

05. 12. 2016

Чланови тима Клинике за општу хирургију ВМА учествовали су на XI заједничком састанку хирурга у организацији Удружења хирурга Румуније и Хируршке секције Српског лекарског друштва одржаном од 24. до 26. новембра 2016. године у Крајови, Румунија.
На састанку под називом "Актуелности у хирургији" у чијем раду је учествовало преко 50 предавача, потпуковник др Милан Јовановић и др Михаило Безмаревић представили су резултате рада Клинике за општу хирургију ВМА са четири оралне презентације и два рада у форми постер презентација. Поред тога, лекари ВМА били су председавајући у две сесије посвећене хирургији доњег гастроинтестиналног тракта, хепатобилијарне хирургије и хирургије панкреаса.
Радове су излагали хирурзи из универзитетских болница у Румунији, чланови Хируршке секције СЛД и универзитетских болница у Србији, а обрађиване су актуелне теме из области минимално инвазивне абдоминалне хирургије, хирургије горњег и доњег гастроинтестиналног тракта, хирургије јетре, билијарног тракта и панкреаса, као и новина у васкуларној хирургији.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас