Ministar RHrvatske.jpg

Хрватски министар одбране у посети ВМА

28. 10. 2013

У оквиру посете Министарству одбране Републике Србије, министар одбране Републике Хрватске Анте Котромановић са сарадницима посетио је данас, 28. октобра 2013. године Војномедицинску академију. Поред начелника Војномедицинске академије бригадног генерала проф. др Маријана Новаковића, са хрватским министром састали су се и државни секретар Зоран Ђорђевић и начелник Управе за војно здравство бригадни генерал проф. др Зоран Поповић.
Државни секретар Ђорђевић изнео је очекивања да ће билатерална сарадња у области војног здравства бити унапређена у обостраном интересу, а начелник ВМА упознао је госте са радом ове установе и потенцијалима будуће сарадње.
Министар Котромановић истакао је задовољство што је, у оквиру посете српском систему одбране, посетио ВМА као његов препознатљив део, која има репутацију установе са великим искуством. Нагласио је да је хрватска страна заинтересована за сарадњу у многим областима и издвојио могућности сарадње преко Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду.
Хрватска делегација обишла је Клинику за пластичну хирургију и опекотине, Центар за хипербаричну медицину и Клинику за ургентну интерну медицину.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас