22122017.JPG

Инфраструктурна донација хелидрому ВМА

22. 12. 2017

Министар одбране Александар Вулин и директорка Директората цивилног ваздухопловства Мирјана Чизмаров потписали су данас на Војномедицинској академији Уговор о донацији за инфраструктурално уређење хелидрома на тој војноздравственој установи.
Том приликом, министар Вулин захвалио је Директорату за цивилно ваздухопловство и директорки Чизмаров на односу који је пун поштовања и уважавања према Војсци Србије.
- Војска Србије је данас добила 25 милиона динара којим ћемо унапредити могућност да помажемо нашим корисницима, али не само нашим корисницима већ сваком коме је помоћ потребна и ко овде буде допремљен, рекао је министар одбране, додајући да ће се транспорт оболелих и повређених након донације обављати на најбржи и најбезбеднији начин.
Министар Вулин истакао је да ће објекат о коме је реч имати просторије за особље, за опрему и за пацијента, те да ће хелидром бити у складу с највишим светским стандардима.
Он је истакао задовољство што се донација дешава на дан кад Војска Србије обележава Дан РВ и ПВО, напоменувши да је управо инфраструктурна донација хелидрому ВМА доказ колико „нам је стало до свих наших људи у ваздухопловству, до свих оних који ће тим хеликоптерима превозити неке будуће пацијенте“.
- Ово је доказ и показатељ колико се Војска цени, колико се поштује, колико се искрено воли, али и колико је важан део овог друштва. Сваки динар који уложите у Војску Србије јесте динар који сте уложили у стандард сваког од нас, јесте динар који сте уложили у безбедност сваког од нас, јесте динар који сте уложили у бољи живот баш сваког припадника нашег друштва, не само припадника Војске Србије, рекао је министар Вулин истакавши задовољство што српско друштво у свим својим деловима показује колико цени и воли своју Војску.
Истичући да јој је изузетна част да у име Директората цивилног ваздухопловства преда донацију за изградњу инфраструктуралног објекта на хелидрому ВМА, директорка Чизмаров је напоменула да је реч о једином хелидрому у Републици Србији који има оперативну функцију неопходну за транспорт повређених и оболелих на ВМА и друге објекте здравствене заштите у нашој земљи.
- Директорат, Министарство одбране и ВМА настављају даље успешну сарадњу у области која се односи на унапређење инфраструктурних објеката, пре свега цивилног ваздухопловства, који ће, наравно, служити и у друге сврхе, односно за отпрему и збрињавање повређених и болесних у читавој Србији, рекла је директорка Директората цивилног ваздухопловства, изражавајући наду да ће већ наредне године отворити објекат за чију изградњу је данас предата донација.
Потписивању Уговора о донацији присуствовали су начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, државни секретар у министарству одбране Бојан Јоцић, заступник начелника Управе за војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић и заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић.
Реч је о 25 милиона динара вредној донацији коју је обезбедио Директорат цивилног ваздухопловства, а који ће бити искориштени за изградњу објеката на хелидрому који ће омогућити да ВМА има хелидром по највишим европским и светским стандардима.
Хелидром на ВМА служи за транспорт тешких болесника, а последња реконструкција била је пре две године и обухватала је постављање комплетних инсталација за осветљење, чиме је омогућено да се хелидром оспособи и за слетање у ноћним и у условима смањене видљивости.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас