161013.jpg

Кадеткиња освојила прво место на светском првенству у каратеу

16. 10. 2013

Кадеткиња Медицинског факултета ВМА Милица Станковић освојила је прво место у категорији сениорки у катама на шестом по реду Светском првенству у Шотокан каратеу, одржаном од 11. до 13. октобра 2013. године у хали Спенс у Новом Саду.
На такмичењу је учествовало око 1400 такмичара из 32 земље света у организацији Шотокан карате савеза Србије и новосадског спортског друштва "Соко".
"Активно се бавим каратеом од малих ногу и учесник сам многих иностраних и домаћих такмичења. Ова медаља ми је најдража иако их имам пуно, зато што сам имала најмање времена за припрему и можда сам због тога била мотивисана више него на претходним такмичењима. Ово је најзначајније такмичење и поносна сам на себе јер сам успела да ускладим све обавезе које имам и да наравно освојим прво место" - изјавила је кадеткиња 4. класе Милица Станковић.
Шотокан карате представља једну од модификованих јапанских борилачких вештина коју је основао сенсеи Гичин Фунакоши почетком прошлог века на јапанском острву Окинава, а у Србији је тренутно најпопуларнији стил каратеа.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас