Klasika_u_poseti_VMA.jpg

Концерт класичне музике за пацијенте Дневне болнице ВМА

17. 01. 2018

У оквиру редовне арт терапије Дневне болнице Клинике за психијатрију Војномедицинске академије и удружења Art Brut Serbia, чланови уметничког удружења "Класикум" Маша Бабић (клавир) и Милош Микетић (флаута) одржали су концерт класичне музике за све заинтересоване пацијенте.
Пројекат укључивања класичне музике у рад институција попут специјализованих школа и болница има за циљ оплемењивање свакодневице суграђана или пацијената на дужем болничком лечењу који су из различитих здравствених, социјалних или других разлога онемогућени да посећују културне и социјалне догађаје. Концерти под слоганом „Класика у посети“ до сада су одржани на различитим локацијама, а сарадња са Дневном болницом Клинике за психијатрију ВМА биће настављена на месечном нивоу.
Војномедицинска академија са удружењем Art Brut Serbia сарађује од 2015. године. Кроз ликовне радионице заинтересовани и талентовани пацијенти укључују се у друштвене и културно - уметничке активности, а истовремено се ради на презентацији и вредновању њиховог стваралаштва. Укључивање музике у ликовну терапију својеврстан је допринос квалитету рада са овом специфичном врстом пацијената.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас