101.jpg

КОРАК ДАЉЕ НА СВЕТСКОЈ НАУЧНОЈ СЦЕНИ

03. 12. 2010

Београд, 03.децембар - Генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић и пуковник проф.др Зоран Поповић представљали су нашу земљу на годишњем састанку Америчке асоцијације војних хирурга (AMSUS) који је недавно одржан у Фениксу, Аризона.

Наши представници учествовали су на овом престижном скупу на позив Асоцијације и уз сагласност Министарства одбране Републике Србије и том приликом су присутним војним хирурзима из САД и света представили наша искуства у области поступања у условима масовних катастрофа што је било изузетно добро прихваћено од стране учесника конгреса. Представници САД, као и осталих земаља учесница упознати су са могућностима и досадашњим резултатима наше војне хирургије, као и војноздравствене службе у целини.

Током трајања конгреса српски представници остварили су више стручних контаката са челницима војноздравствене службе САД и већег броја земаља света (Аустрија, Немачка, Шпанија, Јужна Кореја, Француска, Италија, Јапан) који су исказали интерес за унапређење војномедицинске сарадње са нашом земљом.


Чланови наше делегације изнели су интерес Србије да се у оквиру билатералне војне сарадње са САД ревитализује програм едукације наших стручњака у еминентним америчким војноздравственим установама, попут војне болнице Bethesda, као централне војне болнице САД.

Српски представници су током боравка у САД разговарали и са господином George Peach Taylor-ом, помоћником Секретара за одбрану САД за питања војног здрваства, контраадмиралом Willliam Roberts-ом, једним од челних људи Морнаричког војног санитета САД, као и генерал-мајором George Anderson-ом, извршним директором AMSUS-a, као и са више високих официра болнице Walter Reed и са већим бројем руководилаца хируршке службе америчке војске.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас