Dermatovenerolozi.jpg

Курс о аутоимунским булозним дерматозама

14. 04. 2014

Акредитовани курс континуиране медицинске едукације о дијагностици и лечењу аутоимунских булозних дерматоза у организацији Дерматовенеролошке секције Српског лекарског друштва и Клинике за кожне и полне болести ВМА одржан је на Војномедицинској академији.
Излагања су обухватила клиничке дијагнозе, начине потврђивања манифестације промена и њихове проширености и постојање фактора ризика и коморбидитета који су важни како за основну дијагностику, тако и за касније лечење и процену прогнозе болести. Такође, било је речи о односу клиничких и патохистолошких налаза и нових терапијских принципа и облика лечења овог обољења коже.
Циљ стручног окупљања специјалиста дерматовенерологије, али и других грана медицине попут стоматологије, оториноларингологије, гинекологије, офталмологије, неопходних у процесу дијагностике, јесте корак ка унапређењу лечења ове болести у Србији. Очекивани резултати предавања, али и учешћа посетилаца, у великој ће мери моћи да допринесу уобличавању будућег водича добре клиничке праксе за лечење аутоимунских булозних дерматоза.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас