Respimed2019.jpg

Лекари ВМА на VI конгресу респираторне медицине Србије

19. 11. 2019

Лекари Војномедицинске академије активно су учествовали на Шестом конгресу респираторне медицине Србије, одржаном у организацији Клинике за пулмологију ВМА од 15. до 17. новембра 2019. године на Копаонику.
Више од 70 еминентних стручњака из земље и иностранства указало је на значај мултимодалног приступа у лечењу респираторних болести кроз предавања из области пулмологије, оториноларингологије, алергологије, онкологије, грудне хирургије, радиологије, кардиологије и педијатрије. Поред пулмолога ВМА предвођених начелником Клинике за пулмологију пуковником доц. др Слободаном Аћимовићем и начелником Кабинета за плућне болести Поликлинике ВМА потпуковником доц. др Радетом Милићем, са предавањима по позиву учествовали су и специјалисти кардиологије, оториноларингологије и радиологије ВМА.
Конгресу са 17 сесија присуствовало је око 420 лекара и фармацеута и одржано је 15 оралних презентација. У постер сесији, од укупно 47 учесника, презентација капетана др Александра Николића „Иницијално погрешно дијагностикован примарни синовијални сарком плеуре - приказ случаја“ освојила је трећу награду.
Коорганизатори овог догађаја са међународним учешћем били су Институт за плућне болести Војводине и клинике за пулмологију Клиничког центра Србије и клиничких центара Ниш и Крагујевац.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас