503.jpg

Међународни симпозијум о трансплантацији матичних ћелија на ВМА

15. 11. 2017

Симпозијум о трансплантацији матичних ћелија хематопоезе у лечењу малигних хемопатија у организацији Клинике за хематологију Војномедицинске академије, биће одржан у петак, 17. новембра 2017. године са почетком у 10.00 часова у амфитеатру ВМА.
Уводно предавање о превенцији и лечењу релапса леукемије након трансплантације матичних ћелија хематопоезе одржаће проф. Николаус Крегер председник Европског удружења за трансплантацију и гостујући професор Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду.
На стручном скупу, који се по седми пут одржава у ВМА, поред савремених сазнања из ове области медицине, биће презентовани и резултати Клинике за хематологију ВМА. Теме предавања лекара ВМА обухватиће превенцију и лечење компликација алогене трансплантације матичних ћелија хематопоезе који су повремено и разлози неуспеха ове процедуре.
Представници медија који су заинтересовани да прате овај догађај потребно је да акредитације пошаљу путем имејла на vma@mod.gov.rs или путем факса на број 011/2660 -027 најкасније до петка, 17. новембра 2016. године до 10.00 часова.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас