BAN_3121.JPG

Министар Ђорђевић примио делегације ВМА и ВОА

03. 03. 2017

Поводом Дана Војномедицинске академије и Дана Војнообавештајне агенције, министар одбране Зоран Ђорђевић примио је данас делегације те две институције.
Делегацију Војномедицинске академије предводио је заменик начелника Управе за војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић, а делегацију Војнообавештајне агенције заступник начелника ВОА пуковник Зоран Стојковић.
Том приликом, министар Ђорђевић пожелео им је много успеха у даљем раду наглашавајући да су обе институције, свака у свом домену, битне за функционисање како за систем одбране, тако и за Републику Србију.
Дан Војномедицинске академије обележава се 2. марта као сећање на 2. март 1844. године када је кнез Александар Карађорђевић потписао Указ којим се проглашава "Закон о устројенију шпитаља Централне војске". Војномедицинска академија основана је 1949. године, а нова зграда ВМА на Бањици, завршена је 1981. године.
Дан Војнообавештајне агенције, 5. март, обележава се у знак сећања на 1884. годину, када је формиран Спољни одсек у оквиру Оперативног одељења главног Генералштаба, чиме је први пут у модерној српској држави институционално заокружена војнообавештајна делатност.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас