299.jpg

Министар одбране Кипра у ВМА

17. 06. 2009

Београд, 17. јун - Министар одбране Републике Кипар господин Костас Папакостас, који борави у вишедневној посети нашој земљи на позив министра одбране Србије, господина Драган Шутановца, посетио је ВМА.
Министру одбране Кипра у ВМА добродошлицу је пожелео начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг  Јевтић са сарадницима који је том приликом рекао:
- Наша два народа везује дуго и нераскидиво пријатељство потврђено у бројним искушењима. Наш задатак, као лекара, професионалаца, је племенит - да се бавимо струком и помажемо својој војсци и народу. То је наша мисија, којој са поносом служе сви припадници Војномедицинске академије. Добродошли у овај дом медицине, кућу науке, даобродошли на факултет војне медицине. Спремни смо за сарадњу свуда где за то постоје могућности у оквиру војне сарадње две државе. Зато ћемо вам данас показати који су наши потенцијали, са чим располажемо, како смо организовани и како радимо. Нека то буде први корак на путу наше  сарадње и комуникације у  обостраном интересу - нагласио је генерал  Јевтић.
Министар одбране Кипра захвалио је домаћина на исцрпном упознавању са могућноситма и активностима ВМА и истакао:
- Драги пријатељи, уважени официри, доктори, научници,  капацитети Ваше ВМА  су заиста велики, а делатности многоструке. Импесиониран сам чињеницом да под једним кровом имате тако моћну и добро организовану службу лечења, превентивне медицине, стоматологије, фармације, врхунску науку, као и факултет војне медицине. У тешким искушењима кроз која су прошла наша два народа имали смо прилику да се у пракси уверимо колики је значај војне медиицне и војних лекара. Чувајте ово благо које се зове Војномедицинска академија.
На крају посете, господин Костас Папакостас уручио је генералу Јевтићу плакету Министарства одбране Републике Кипар.
 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас