194.jpg

Министар одбране Мађарске посетио ВМА

22. 03. 2010

Београд, 22.март - У оквиру званичне посете нашој земљи, министар одбране Републике Мађарске господин Имре Секереш са сарадницима посетио је данас Војномедицинску академију. Том приликом, представници руководства ВМА упознали су високог госта са могућностима, капацитетима и најзначајнијим оствареним резултатима наше установе у домену службе лечења, образовања и научноистраживачког рада, а размотрене су и могућности даљег унапређења војномедицинске сарадње две земље.
Чланови мађарске делегације су у пратњи домаћина обишли и Клинику за ургентну интерну медицину ВМА.
- Почаствован сам што сам имао прилику да се данас непосредно упознам са дометима и могућностима овако значајне институције која је позната и призната ван граница Србије - изјавио је мађарски министар на крају посете ВМА.
Делегацију ВМА на данашњим разговорима предводио је заменик начелника ВМА, пуковник проф.др Никола Филиповић, а сачињавали су је чланови Управе: пуковник прим. др Милорад Рабреновић, војни службеници проф. др Мирјана Животић-Вановић и доц. др Елизабета Ристановић, као и декан Високе школе медицине ВМА, академик пуковник проф.др Миодраг Чолић и наш истакнути стручњак проф. др Бела Балинт.
Разговорима у ВМА присуствовали су и начелник Управе за здравство Министарства одбране, бригадни генерал доц.др Вељко Тодоровић и начелник Управе за планирање и развој Генералштаба Војске Србије, генерал-мајор Божидар Форца.  

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас