ministar-obisao-povrednjenog-radnika.jpg

Министар Стефановић обишао повређеног радника

03. 11. 2020

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је вечерас у Војномедицинској академији М.П. (56), радника Холдинг компаније „Крушик“ Ваљево, који је данас повређен приликом експлозије на полигону Бегове Воде у селу Златарић код Ваљева.
Министар одбране захвалио је лекарима и медицинском особљу ВМА што су повређеном раднику пружили најбољу медицинску негу и што предузимају све за његово успешно лечење.
Стефановић, који је раније данас упутио телеграм, још једном је изразио најдубље саучешће породици инжењера М.Ј. који је изгубио живот у експлозији и поновио да је реч о великом губитку за наменску индустрију.
„Његова трагична смрт дубоко је потресла и све припаднике Министарства одбране и Војске Србије. Министарство и ја лично учинићемо све да помогнемо породици и будемо ту за њих за све што им је потребно у овим тешким тренуцима“, рекао је Стефановић.
Повређени М.П. смештен је у хируршкој интензивној нези Клинике за анестезију и реанимацију ВМА, а заступник начелника Сектора за лечење ВМА потпуковник проф. др Бобан Ђорђевић рекао је да пацијент примљен са експлозивном повредом тела и опекотинским повредама тешког степена. Он је додао да је урађена комплетна дијагностика и да су предузете све потребне медицинске мере.
Данас око 11 часова, током реализације редовних задатака Холдинг компаније „Крушик“ Ваљево на бојевој глави за противоклопну ракету, на полигону Бегове Воде у селу Златарић код Ваљева дошло је до експлозије од које је погинуо радник „Крушика“ М.Ј., а повређен је радник М.П. који је учествовао у реализацији опитовања.
Повређени радник М.П. одмах је превезен у Здравствени центар у Ваљеву где му је указана медицинска помоћ, а потом је превезен и у Војномедицинску академију у Београду.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас