jov_5312_1613729544_1613730796.jpg

Министар Стефановић пустио у рад нови скенер у ВМА

19. 02. 2021

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас Институт за радиологију Војномедицинске академије и пустио у рад нови савремени ЦТ 64-слајсни скенер, из донације Уједињених Арапских Емирата. Стефановић се и овом приликом захвалио лекарима, медицинском особљу и свим људима у војном здравству на њиховом пожртвованом раду.
Министар одбране подсетио је да су запослени у војном здравству уложили надљудске напоре како би помогли сваком пацијенту у ковид систему, али и да су на ВМА 24 часа дневно примали све пацијенте којима су здравствена помоћ и нега били неопходни, како војне, тако и цивилне осигуранике.
- Сви пацијенти добили су врхунску здравствену заштиту и негу, а нико од запослених није се штедео. Нису питали ни да ли је дан, ноћ, субота, недеља, празник, да ли ће угрозити своје здравље... Радили су пожртвовано и показали шта је војска. Зато је важно да покажемо да бринемо о овим људима – рекао је министар.
Он је истакао да је зато важно наставити са опремањем војног здравства, повећањем примања запослених и пријемом новог кадра.
- Уз помоћ председника Вучића, из донације шеика Мухамеда бин Заједа, добили смо најсавременији скенер, који је данас почео са радом на ВМА. Ово је трећи скенер у Војномедицинској академији, који ће значајно помоћи и убрзати рад, али и побољшати пружање помоћи најтежим пацијентима - рекао је министар Стефановић, напомињући и да ће се инсталацијом трећег скенера на ВМА повећати број војних и цивилних пацијената који ће долазити на преглед.
Поменути скенер користиће се и за дијагностику ковид пацијената који се лече на ВМЦ Карабурма, а која ће ускоро добити и покретни скенер.
Министар одбране обишао је данас и Центар хитне помоћи ВМА и нову лабораторију која је отворена како би се ефикасније реализовале све неопходне анализе у ВМА, за коју је истакао да ће пружити пацијентима могућност да добију хитне резултате без чекања и да, као и до сада, добију  најбољу здравствену негу.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас