303.jpg

Начелник Генералштаба Аустрије у посети ВМА

12. 06. 2009

Београд, 12. јун  - У оквиру званичне вишедневне посете Републици Србији, начелник Генералштаба Оружаних снага Аустрије, генерал Едмунд Ентахер са сарадницима, посетио је данас ВМА и са руководством наше институције, у присуству бригадног генерала Милана Мојсиловића, разговарао о могућноситма даљег унапређења сарадње две војске у области санитета.
- Добродошли у Војномедиицинску академију, медицински град у коме о здрављу припадника наше војске и других грађана Србије брину врхунски стручњаци из различитих области медицине, стоматологије и фармације, у коме је наука светиња, а образовање и стручно усавршавање, како запослених тако и генерација које долазе, будућих војних лекара, императив и света дужност -  рекао је начелник ВМА, генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић поздрављајући госта из Аустрије.   
Током посете, генерал Ентахер имао је прилику да се детаљније упозна са организацијом, капацитетима и могућностима ВМА.
- Честитам Вам на импозантним резултатима, честитам Вам на Вашој Војномедицинској академији, она је благо које морате да брижљиво чувате! Ми у Аустрији нажалост немамо болницу оваквог типа и имамо потребу да са Вама сарађујемо више и боље, посебно у области обуке и тренинга нашег санитетског кадра. Ваша искуства су драгоцена, а могућности велике - истакао је,  након разговора  са челницима ВМА,  начелник Генералштаба Оружаних снага Аустрије генерал Едмунд Ентахер.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас