Delegacija BiH.JPG

Начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ посетио ВМА

07. 09. 2016

Заменик начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Драган Динчић састао се данас са начелником Заједничког штаба Оружаних снага Босне и Херцеговине генерал-пуковником Антом Јелечом, који предводи делегацију БиХ у посети Министарству одбране Републике Србије и Генералштабу Војске Србије.
Циљ посете био је упознавање са капацитетима ВМА у области лечења, образовања и научноистраживачког рада како би се дефинисале области за даље унапређење међународне сарадње. Поред могућности лечења, представљени су и потенцијали сарадње кроз усавршавање и курсирање, као и кроз развијање регионалног концепта Балканских војномедицинских снага, у којем обе земље учествују. Посебна пажња дата је могућности школовања на три нивоа акредитованих студија на Медицинском факултету Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду, које је представио декан пуковник проф. др Небојша Јовић.
Генерал-пуковник Јелеч се захвалио домаћинима на конструктивним информацијама и рекао да постоји доста области за сарадњу које су од заједничког интереса, посебно могућност школовања на Медицинском факултету Војномедицинске академије.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас