503.jpg

Награђена постер презентација грудних хирурга ВМА

09. 08. 2018

Постер презентација грудних хирурга Војномедицинске академије предвођених др Наташом Вешовић проглашена је једним од два најбоља рада по мишљењу научног одбора Конгреса ургентне медицине Југоисточне Европе.
Поред сесија и курсева саставни део научног програма заузеле су постер презентације пријављене у категоријама лекара и медицинских техничара. Презентација лекара ВМА са темом „Улога видеоасистиране торакоскопије у дијагностици и лечењу обољења плућне марамице“ изабрана је за најбољи од 64 пријављена постера. У раду су представљени резултати лечења пацијената на ВМА током периода од годину и по дана, a на основу параметара као што су шире могућности за дијагностику и лечење, мањи интензитет бола и краћи постоперативни хоспитални боравак, указано је на предност минималноинвазивне VATS хирургије у односу на друге модалитете хируршког лечења.
Конгрес одржан у организацији Друштва лекара ургентне медицине Србије и уз подршку Европског удружења за ургентну медицину, окупио је преко 200 учесника из 12 земаља у региону, а програм је обухватио најважније теме у овој грани медицине која с разлогом има велики значај у свету медицинске науке.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас