440.jpg

Најбољи у 93. класи Школе резервних официра

29. 08. 2008

Београд, 29. август - Дан пре званичног завршетка школовања 93. класе Школе резервних официра Санитетске службе Војске Србије, у амфитеатру Војномедицинске академије одржана је свечаност на којој су промовисани најбољи полазници у класи.

Свечаности је присуствовао и начелник Управе за здравство СМР МО, бригадни генерал доц. др Вељко Тодоровић. У обраћању присутнима генерал Тодоровић је оценио да је у систему школовања резервних официра санитетске службе учињен значајан напредак и да је то важан улог за рад будућег Регионалног центра за војномедицинску едукацију.

Први у рангу је др Александар Јевтић, са просечном оценом 9,37, други др Владан Димитријевић (9,32), а трећи су др Марко Смиљанић и др Владимир Биочанин, са просечном оценом 9,26. За постигнути успех, они су награђени пригодним наградама.
Оцењујући резултате школовања, начелник Сектора за школовање и НИР ВМА проф. др Мирјана Животић-Вановић, посебно је истакла да су сви у класи били врло мотивисани за учење, да су показали одлично знање, да су се активно ангажовали у изради семинарских радова, које су врло успешно бранили на јавном часу пред Наставно-научним већем ВМА. На завршној вежби „Диломац 2008“ и током другог дела школовања којег су провели у јединицама и установама Војске, показали су висок степен професионализма, па ће 93. класа остати записана као једна од најуспешнијих, нагласила је проф. Вановић.
У име слушалаца 93. класе, обратио се најбољи међу њима др Александар Јевтић који је том приликом рекао: „Знање и искуство које су нам пренели најбољи лекари са ВМА, за нас представљају подстрек да се у будућности још више трудимо и усавршавамо како би ВМА имала кадар достојан својих претходника“.
Иначе, у последње време се све већи број лекара опредељује да војни рок служи школујући се за резервне официре Санитетске службе. Многи од њих и своје професионалне циљеве везују за Војску, јер управо ту виде прилику да се професионално искажу и даље школују и усавршавају.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас