Nova akademska godina MF VMA 1.jpg

Нова академска година на Медицинском факултету ВМА

03. 10. 2017

Нова школска година за кадеткиње и кадете Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду свечано је обележена на Војномедицинској академији. Свечаности су присуствовали заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић, декан Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду пуковник проф. др Небојша Јовић и наставно особље ВМА.
Заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић пожелео је бруцошима и старијим генерацијама срећан почетак школске године и истакао да им предстоје велики изазови, нове обавезе, али и нова задовољства. Напоменуо је да позив војног лекара са собом носи посебан терет и захтева истрајност у сваком погледу, али да резултати пријемног испита, високе оцене старијих генерација, као и успех до сада промовисаних потпоручника доказују да најбољи настављају богату историју српског војног здравства. Додао је и да ће им ментори и наставници ВМА пружити сваку подршку током студија и стварања снажних темеља за успешне каријере.
Декан Медицинског факултета ВМА пуковник проф. др Небојша Јовић пожелео је новој класи успешан почетак школовања и наставак студија старијим кадетима. Истакао је специфичности студирања на Медицинском факултету ВМА - интерактивну наставу у малим групама и менторски принцип рада у циљу што успешнијег савладавања градива, као и војностручну обуку по чему се будући лекари Војске Србије разликују од колега са цивилних студија медицине.
На свечаности су кадеткиње и кадети девете класе, којима почиње прва година студија, имали прилику да упознају наставнике - менторе који ће их пратити током шестогодишњег школовања.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас