201.jpg

Нова класа Школе резервних официра санитетске и ветеринарске службе

08. 03. 2010

Београд, 8. март – Поводом почетка школовања 97. класе резервних официра санитетске службе и 95. класе резервних официра ветеринарске службе, одржана је већ традиционална пригодна свечаност којој су поред будућих резервних официра, присуствовали начелник ВМА, шефови Катедри, наставници и командант Школе резервних официра.
Будућим резервним официрима, начелник ВМА, генерал-мајор, проф. др Миодраг Јевтић пожелео је добродошлицу следећим речима: „Данас, када постоји могућност избора како ће се служити војни рок, посебно ценимо ваше опредељење да то учините тако што ћете обућу униформу Војске Србије и савладати знања и вештине које треба да има резервни официр санитетске службе. Наставници ВМА ће вам пренети сва потребна знања и искуства која су стицана генерацијама уназад, која ће вам бити веома корисна у свакодневном послу, ма где да будете радили. И ми ћемо учити од вас, јер очекујемо да ћете оцењивати наше едукаторске способности и да ћете давати предлоге, као и генерације пре вас, што ће нама дати шансу да будемо још бољи у преношењу знања“, рекао је начелник ВМА, генерал-мајор, проф. др Миодраг Јевтић. „Позивам вас да учимо заједно, да на најбољи могући начин истористите све могућности које вам нуди Војномедицинска академија, институција која је показала и доказала своје стручне и научне вредности“.
У наредних шест месеци, слушаоци ће похађати наставу из војно-стручних и војно-специјалистичких предмета, са посебним нагласком на медицинску доктрину у збрињавању повређених и оболелих у условима масовних несрећа и природних катастрофа. На крају првог тромесечног дела школоавња, стечана знања и вештине биће практично проверене на војној вежби, а школовање се завршава тромесечним стажирањем и јединицама и установама Војске Србије, након чега ће слушаоци бити произведени у чин резервног потпоручника

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас