503.jpg

О "А - тесту"

09. 12. 2014

Стручни састанак Секције за физикалну медицину и рехабилитацију Српског лекарског друштва и Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију Војномедицинске академије одржан је на ВМА.
Низ предавања био је посвећен "А - тесту" намењеном процени и праћењу опоравка ортопедско-трауматолошких пацијената након оперативног лечења. Јединствени клинички тест дело је асистента др Александре Вукомановић са ВМА, а настао је у циљу процене активности које пацијент треба да савлада у првим данима након операције. Део је свакодневне клиничке праксе у рехабилитацији на ВМА у последњих десет година и говорило се о његовој поузданости и дијагностичкој тачности на основу досадашњих резултата, а истакнут је и значај његове примене код свих специјалности које учествују у процесу рехабилитације пацијената.
Након стручног дела састанка начелнику Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију ВМА пуковнику проф. др Александру Ђуровићу додељена је захвалница Српског лекарског друштва за значајан допринос публицистичкој делатности у области физијатрије у нашој земљи.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас