Slovenija102017.jpg

О лечењу хроничних рана са словеначким лекарима

23. 10. 2017

Здравствени радници из Републике Словеније у циљу размене искуства из области лечења хроничних рана боравили су у стручној посети Војномедицинској академији.
Начелник Клинике за пластичну хирургију и опекотине ВМА пуковник проф. др Ненад Степић у уводном обраћању захвалио се на интересовању за посету Војномедицинској академији и рекао да је област превенције и третмана хроничних рана неоправдано често банализован проблем јер је, гледано са аспекта социјалних и економских проблема ове врсте пацијената, у питању тешка патологија која добија на значају у савременом свету. Нагласио је такође да се сви модалитети лечења хроничних рана не могу свести под једну специјалност, иако се углавном додељују специјализацији пластичне хирургије. Како је навео, потребан је функционалан мултидисциплинарни тим који сачињавају лекари различитих специјалности укључујући неопходан средњи медицински кадар и да је то основни постулат којег се ВМА придржава у лечењу хроничних рана.
У наставку догађаја кроз предавања лекара Центра за хипербаричну медицину, Клинике за пластичну хирургију и опекотине и клиника за грудну и кардиохирургију представљени су начин организације и део досадашњих резултата и активности у третману хроничних рана на Војномедицинској академији. У циљу могуће интерклиничке сарадње и размене стручног искуства, припадници словеначких болница имали су прилику да представе и своје резултате у овој области медицине.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас