Novi lekovi za metastatski melanom.jpg

О новим лековима за метастатски меланом

17. 03. 2017

Састанак о примени нове, циљне терапије у лечењу метастатског меланома у организацији Клинике за кожне и полне болести Војномедицинске академије одржан је на ВМА.
Начелница Клинике за кожне и полне болести ВМА проф. др Лидија Кандолф Секуловић у уводној речи рекла је да је циљ састанка успостављање боље сарадње и скраћење административног процеса од тренутка када се код пацијента дијагностикује метастатски меланом до почетка лечења у некој од установа. Додала је и да је метастатски меланом агресивна малигна онколошка болест са веома ниском стопом преживљавања ако је болест касно дијагностикована и да месец до два дана у процесу лечења могу да значе много.
С обзиром да од 2017. године осигураници Фонда за социјално осигурање војних осигураника и осигураници Републичког фонда за здравствено осигурање са метастатским меланомом имају могућност да приме нову циљну и имуноонколошку терапију, професорка Кандолф Секуловић и проф. др Жељко Мијушковић са ВМА одржали су предавања о примени и ефикасности нове циљне терапије, безбедности и нежељеним ефектима овог вида лечења, као и о адекватној припреми документације за Комисију за меланом.
Састанку су поред лекара ВМА присуствовали и лекари из регионалних центара, онколози из Бора, Кладова, Пожаревца и Смедерева, који су приказали пет клиничких случајева лечења пацијената са метастатским меланом.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас