Prof_Kaumaya.jpg

О новим светским стратегијама лечења карцинома

27. 04. 2018

Предавање о резултатима истраживања у вези нових начина лечења малигнитета професора др Правина Кумаје (Pravin Kaumaya) из Државног универзитета у Охају, Сједињене Америчке Државе одржано је данас у Војномедицинској академији. Професор Кумаја је светски признати научни истраживач у области превенције и лечења канцера који у свом богатом радном опусу поседује више патената из области вакцинације против вируса и аутоимунских болести. У свом научноистраживачком раду користи оригинални приступ у којем прави вакцину против неколико различитих протеина који су важни за развој канцера.
Професор Кумаја приказао је резултате истраживања о развоју нових пептидних вакцина против рака и комбинованих имунотерапија за лечење карцинома дојке, колона и желуца. Како је навео, комбиновање нових имунотерапијских метода могло би значајно да побољша ремисију различитих врста малигних обољења утицањем на одређене рецепторе. Резултати клиничких студија о којима је данас било речи идентификују нове пептидне вакцине и инхибиторе односно комбиновану терапију, која је циљањем на одређене рецепторе изазвала значајан помак у антитуморској реакцији ћелија. Приказани резултати су резултат прве и друге фазе клиничких студија са пацијентима у терминалној фази канцера чији се животни век захваљујући студији продужио од шест месеци до три и по године, што је огроман нашредак у односу на досадашње методе лечења при чему су изостали споредни нус ефекти.
Како је закључено на предавању, развој стратегије имунолошке стимулације уз помоћ вакцина и инхибитора може имати трајну клиничку корист пре свега за оболеле од високоризичних метастазираних карцинома.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас