Norveska 032017.jpg

О војномедицинској сарадњи са Краљевином Норвешком

04. 04. 2017

Састанак Заједничке радне групе за војномедицинску сарадњу Републике Србије и Краљевине Норвешке одржан је на Војномедицинској академији.
На састанку је било речи о плану билатералне војномедицинске сарадње која је, према мишљењу обе стране, одлична. Истакнуто је да резултати билатералних активности треба да подрже изградњу Балканских војномедицинских снага (Balkan Medical Task Force). Говорило се и о најважнијим планираним активностима за текућу годину, које поред редовног одржавања Лаке пољске болнице нивоа 2 укључују и стандардизацију курса ратне хирургије на ВМА којем је планирано да присуствују норвешки медицински стручњаци.
Осим разговора о актуелностима из билатералне војномедицинске сарадње - развоју пројекта војномедицинских курсева за учење на даљину, размени специјалиста превентивне медицине и организацији Треће војномедицинске конференције у 2018. години, на састанку су разматрани и модели за заједничко ангажовање припадника Министарства одбране РС и Краљевине Норвешке у мисијама Уједињених нација.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас