16042015.jpg

Обележено 54 године Института за научне информације ВМА

20. 04. 2015

Свечаност поводом обележавања 54. годишњице оснивања Института за научне информације Војномедицинске академије одржана је 15. априла 2015. године на ВМА.
У уводној речи начелница Института проф. др Силва Добрић истакла је да увођење новина у раду које ће омогућити свим запосленима ВМА да на једноставнији и бржи начин дођу до потребних стручних и научних информација из области биомедицине остаје приоритетан задатак колектива. Додала је и да на овај начин Институт наставља визију генерал-мајора академика др Гојка Николиша који је први препознао потребу да се на организован и систематичан начин претражују, прикупљају, обрађују и десиминују научне информације из области медицине.
Током свечаности је приказан филм о развоју Института и његове стручне библиотеке, а потом су представљене и новине у раду. Унапређену верзију електронског каталога библиотечког фонда представио је дипл. инж. електротехнике Александар Арсеновић из Одељења за одржавање Сектора за логистику ВМА истакавши све могућности претраживања каталога преко интерне мреже ВМА. Презентоване су и могућности достављања захтева за набавку књига електронским путем и процес обавештења корисника о пристиглим књигама. Виши самостални књижничар Љиљана Симић изложила је селективну библиографију текстова "Поменик" објављених у часописима "Војносанитетски преглед" и "Војносанитетски гласник". Текстови су посвећени знаменитим личностима из области медицине и сродних наука који су својим радом значајно допринеле развоју здравствене делатности на нашим просторима и војног санитета, а електронско издање библиографије биће доступно на сајту "Војносанитетског прегледа".
Институт за научне информације основан је 15. априла 1961. године када су у његов састав укључене редакција часописа „Војносанитетски преглед“ и стручна библиотека ВМА.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас