70 godina Klinike za plasticnu hirurgiju.jpg

Обележено седам деценија Клинике за пластичну хирургију и опекотине ВМА

23. 12. 2016

Данас је на Војномедицинској академији свечано обележено седам деценија рада Клинике за пластичну хирургију и опекотине.
Свечаности је присуствовао министар здравља Златибор Лончар, државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић, помоћник министра Милош Јанковић, представници Генералштаба Војске Србије, запослени на Војномедицинској академији и многобројни гости.
На свечаној академији је промовисана и монографија посвећена јубилеју Клинике, док су о историјату и успесима те установе говорили гости, њен садашњи али и бивши начелници.
Министар здравља Златибор Лончар, честитајући домаћинима јубилеј, рекао је да је податак за понос то што, у структури пацијената клинике, око 45 процената чине грађани ван система одбране, на чему им је посебно захвалио.
- Ваш историјат али и свакодневни рад доказују јасан напредак, а ја вас позивам да резултати остану на високом нивоу или буду на још вишем. У том послу Министарство вам је на располагању како бисмо помогли и подржали све ваше идеје, истакао је министар Лончар и поручио особљу Клинике да не чекају да их други стигну, него да теже сталном напретку, али да помогну и другим установама на путу достизања високих стандарда.
Државни секретар Ненад Нерић је, говорећи о значају клинике за пластичну хирургију и опекотине за једну болницу, истакао да је војно здравство у Србији увек пратило светске токове савремене медицине.
- Установа се развијала у складу са светским стандардима и брзо је постала препознатљива у свету, а колики је значај пластичне хирургије најбоље се видело током ратова "деведесетих", када је преко 70 процената рањеника управо лечено на Клиници за пластичну хирургију и опекотине ВМА, рекао је Нерић и додао да се с поносом може истаћи да је та установа била и остала лидер струке на простору Југоисточне Европе.
О историјату Клинике за пластичну хирургију и опекотине, најважнијим професионалним достигнућима и људима који су обележили њен седмодеценијски развој, говорили су заменик начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Драган Динчић, начелник Клинике пуковник проф. др Ненад Степић и бригадни генерал у пензији проф. др Маријан Новаковић.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас