15.konferencija_biohemicara.jpg

Одржана 15. конференција биохемичара

04. 12. 2012

Научна конференција биохемичара посвећена животу и делу проф. др Ивана Беркеша, петнаеста по реду, у организацији Института за медицинску биохемију ВМА, Друштва медицинских биохемичара Србије и Института за медицинску биохемију Клиничког центра Србије, одржана је данас на Војномедицинској академији.
Начелник Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА пуковник проф. др Предраг Ромић поздравио је учеснике скупа у име Војномедицинске академије и истакао значај медицинске биохемије за савремену дијагностику и ефикасно лечење болесника. Такође, изразио је захвалност установама које су традиционални покровитељи овог научног скупа на изузетној сарадњи са ВМА.
Организациони одбор конференције, проф. др Нада Мајкић - Сингх, извршни директор Друштва медицинских биохемичара Србије, проф. др Зорица Вујић, декан Фармацеутског факултета Универзитета у Београду и проф. Светлана Игњатовић, директор Института за медицинску биохемију Клиничког центра Србије, подсетили су присутне на дуг историјат и почетке медицинске биохемије у Србији чији је утемељивач био проф. др Беркеш. Најбољим студентима Фармацеутског факултета Универзитета у Београду додељена су и признања Научног фонда „Професор Иван Беркеш“.
Током научног дела програма који је окупио велики број домаћих предавача, као и гошћу из Турске проф. др Нурај Улусу (Nuray Ulusu) са Медицинског факултета Универзитета у Анкари, присутни су имали прилику да чују најновија достигнућа из области медицинске биохемије. Овом приликом промовисана је и књига „Клиничка ензимологија“ аутора проф. др Наде Мајкић - Сингх.
 
Београд, 4. децембар 2012. године
 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас