Laringektomisani 2014.JPG

Одржана годишња скупштина Клуба ларингектомисаних особа ВМА

06. 10. 2014

Годишња скупштина Клуба ларингектомисаних особа ВМА одржана је на Војномедицинској академији.
Скуп је отворио потпуковник др Љубомир Павићевић са Клинике за ОРЛ ВМА наглашавајући значај удружења ове врсте како пацијентима са урађеним ларингектомијама, тако и члановима њихових породица. Истакао је да постојећа подршка пацијентима одмах након хируршке процедуре има велику улогу у даљем опоравку, а посебно у унапређењу квалитета живота и суочавањем са изазовима који их чекају у свакодневним активностима.
Теме састанка обухватиле су досадашње активности ове социотерапијске групе основане прошле године, као и планове за даљи развој и помоћ у рехабилитацији пацијената. Говорило се о мултидисциплинарном приступу у лечењу, социјалној и психолошкој подршци у свим фазама суочавања са болешћу, правима пацијената и могућностима остваривања повластица, као и адаптацији на велике промене у животу.
Стручни тим који стоји иза Клуба ларингектомисаних ВМА осим ОРЛ специјалиста укључује "идејне творце" дефектолога-логопеда Радмилу Чворовић и Сузану Мошеску дипломираног социјалног радника са Специјалистичке поликлинике ВМА, др Наташу Илић физијатра и Бранку Милошевић вишег физиотерапеута са Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију ВМА, као и Ану Бусарац психолога Дечјег диспанзера ВМА.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас