mfvma2019dipl1jpg.JPG

Одржана свечаност поводом доделе диплома кадетима 5. класе МФ ВМА УО

12. 09. 2019

Данас је у амфитеатру Војномедицинске академије одржана свечаност поводом доделе диплома кадетима 5. класе Медицинског факултета Војномедицинске академијe Универзитета одбране.
Свечаности су присуствовали ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић са сарадницима, начелник Управе за војно здравство МО бригадни генерал др сци мед. Угљеша Јовичић, начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић, професори, родбина кадета и други гости.
Награде кадетима који су постигли најбољи успех у току школовања (1. у рангу кадет Стефан Спирић 2. у рангу кадеткиња Јелена Обрадовић и 3. у рангу кадеткиња Марина Радовановић) уручио је ректор Универзитета одбране, генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић, који је у свом одбраћању истакао значај лекарске професије у наредним деценијама и новопромовисаним лекарима пожелео пуно успеха на првим дужностима у јединицама Војске Србије, као и у даљем усавршавању.
Дипломе доктора медицине кадетима је уручио декан Медицинског факултета ВМА УО пуковник проф. др Тихомир Илић. Кадети 5. класе своје школовање на Медицинском факултрту ВМА започели су пре шест година на  акредитованом студијском програму Интегрисане академске студије медицине у оквиру поља медицинских наука. Током школовања 28 кадета је положило 51 испит, а на студијама је остварена просечна оцена 9,43.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас