285.jpg

Осам година сарадње ВМА и Конгресне библиотеке у Вашингтону

22. 07. 2009

Београд, 22. јул - Господин Милиша Петронијевић из Конгресне библиотеке у Вашингтону посетио је ВМА. Господин Петронијевић је изузетно заслужан за успешну сарадњу ВМА са најпознатијом светском библиотеком која је започела пре осам година. Захваљујући тој сарадњи, стручна библиотека ВМА је из Конгресне библиотеке у Вашингтону добила више стотине најзначајнијих монографских публикација из свих области медицине, фармације и стоматологије, а резултати и публикације наших стручњака нашле су своје место у вашингтонској библиотеци.
ВМА је тренутно једина институција у региону југоисточне Европе са којом Конгресна библиотека одржава размену стручне литературе. Обогаћивање библиотечког фонда ВМА најновијим издањима и капиталним делима биомедицинске струке и науке, нашој стручној библиотеци омогућује лидерску позицију у Србији, али и региону.
Захваљујући г-дину Петронијевићу на досадашњем ангажовању и спремности да помогне својој земљи, начелник ВМА генерал-мајор, проф. др Миодраг Јевтић истакао је да је знање које је у ВМА кроз стручне публикације стигло из Конгресне библиотеке искоришћено на прави начин, за добробит оних којима је медицинска помоћ била неопходна и да ће бити уложено у будућност српске медицине, јер ће та стручна литература бити на располагању студентима војне медицине који ће се школовати у ВМА.
Честитајући начелнику ВМА на акредитацији студија медицине, г-дин Петрпонијевић нагласио је да верује да ће књиге које ће и убудуће стизати из Конгресне библиотеке помоћи студентима ВМА да постану водећи медицински стручњаци признати широм света.

На крају посете, начелник ВМА је уваженом госту из САД у знак досадашње и будуће сарадње уручио специјалну захвалницу, као и примерке монографије о ВМА и њеним начелницима.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас